Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

nem tanmese

nem tanmese

Huszonnyolc hét

2017. november 29. - byEmily

Huszonnyolc hét

Pontosan emlékszem, két héttel a születésnapom után volt, akkor még magabiztosan sétáltam be a rutinnak vélt vizsgálatra. 28. hét. Ennyi időt kapott a kisfiú. Úgy tűnt, hogy az élet nem megy el büntetés nélkül egyéb más bűnök mellett sem,  miért maradnék én ki.

oeroekbeadas.jpg

Abban az időben, bár már a kétezres évek legelején járunk, óriási ellenszenvet váltott ki ez a döntés, nincs ez ma sem másképp, hiszen nem vizsgálja senki a másik oldalról, nem volt kompromisszum, valahogy  annak az időnek a szigorú báját idézte, amikor a nőknek semmilyen más dolga nem akadt csak, hogy gyereket szűljön és lemondjon minden további víziójáról. Úgyis lesz valami alapon.

De hogy ne törjem meg a gondolat fonalát, 28 hét, és egy rutinnak vélt vizsgálat. Egy kórházi ágy rideg, kissé klórszagú lepedőjén ébredtem. Egy sápadt, Kovács nevű doktor épp az arcomba bámult, mikor éles fájdalom és erős hányiger közepette közölte, transzfúzájuk, két tubus és jól lesz.

A nővér, aki a mentő érkezése után megvető tekintettel közölte, hogy mennyire nem ért egyet azzal, hogy egy lányanya odaadja gyermekét egy családnak, ahol biztonságban nőhet fel, szóval ez a nővért, most éppen a legkedvesebb tekintetét elővarázsolva érkezett, és még a kényszeresség halvány jelét sem láttam az arcán. Kissé elnyűtt a hetvenes évekből ott ragadt fűzős cipőben volt, ahogy megigazgatta a vért, amit azért kaptam, mert sajnos másfél liter, még az enyémből befolyt a hasamba, dehát ugye, ki gondolta volna? Szóval épp nyugtázta, hogy minden rendben folyik. Óvatosan odahajolt és a fülembe súgta, kislány, miért nem szól valakinek, nem látogatja senki, hogy ilyen beteg?, nehogy meghaljon itt nekem.

Másnap feltápászkodtam. Csövekkel a hasamban, minden orvosi utasítás ellenére, felvonszolam magam a teljesen logikusan két emelettel feljebb elhelyezett gyermekosztályra. Valamiért mindig a rettenetes zöld szín jut eszembe, amivel még a plafont is befestették volna ebben a kórházban, ha lehetett volna. Mintegy rosszat tett diák úgy kellett kuncsorognom, hogy engedjenek be.Hadd láthassam egy pillanatra.

Emlékszem  a talpára, a tökéletes alakjára, szemére, ahogy kérdőn nézett rám, hogy most mi fog történni? Talán majd egyszer, ha lehet, ha nagyobb lesz, ha majd.. de erre nincs idő.  Hiszen rosszul van, mondja a nővér, és még egy kicsit odébb is lökött, miközben hangsúlyozta, hogy ki ne merjem venni, hiszem már nem az enyém. Nézhetem két percig az üvegen keresztül. Aztán menjek szépen odébb, mert itt jönnek a nagybetűs anyák szoptatni. Ja és ez nem egy drogéria nincs itt zsepi, és különben is miért sírok én, aki csak úgy..

Megvan annak a csodálatos bája, ahogy a negyvenes, újdonsűlt anyukák, akik az émelyítő baba illattól, és a valósnak, szinte igazoltnak hitt igénytelenség jegyében igyekszenek, friss csázár sebbel versenyt futva a szoptató tréningre, hogy ki legyen a legügyesebb a melleik lefejésében, cáfolva a kissé megkésett anyaságuk eszméjét. Köntösben, borostás lábbal, melltartó nélkül, kócosan, éles tekintetek, erre a fura lányra, hiszen odaadta.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemtanmesebyemily.blog.hu/api/trackback/id/tr9313403939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

közép dunántúli régió 2017.11.29. 20:34:04

Biztosan én vagyok ostoba, de ezt az írást nem értem.

Magyaryzoly 2017.11.29. 21:18:08

@közép dunántúli régió: A felcsinált kurva örökbe adta a pujáját és gyűlöli azokat az anyákat akik örülnek, hogy gyerekük lett

Petitprince 2017.11.29. 21:41:26

Én értem. Vigyázz magadra!

pokolmegjoszandek 2017.11.29. 21:51:35

Megvan annak a csodálatos bája, ahogy a negyvenes, újdonsűlt anyukák, akik az émelyítő baba illattól, és a valósnak, szinte igazoltnak hitt igénytelenség jegyében igyekszenek, friss csázár sebbel versenyt futva a szoptató tréningre, hogy ki legyen a legügyesebb a melleik lefejésében, cáfolva a kissé megkésett anyaságuk eszmélyét.

ooooo... most ezt igy hogy?! :D

Én79 2017.11.29. 21:56:37

A legnagyobb áldozatot hozta az Anya.Az én kisfiam is így került hozzánk.Nem puja és nem kurvától.Hanem egy olyan anyától,akinek nem volt pénze felnevelni,inkább nekünk adta az életünk értelmét.Becsülni kéne az ilyen Anyát!

csillagporszem 2017.11.29. 22:01:46

29. hét
Versenyt futva...? Bevánszorog az ember már ahogy tud félve mi várja, él-e még, életben marad-e, épp milyen rossz hírrel várják, jaj csak ne mondjanak semmit, mert az jót jelent. Igénytelenül, borostáson, köntösben, mert az ember minden gondolata a gyerek körül forog, vajon életben marad-e, kikerül-e, ha igen lesznek-e maradandó károsodásai, fenét se érdekli, hogy ki nézi leborotválta e a lábát. Feji az ember a tejet ahogy tudja, mert ennyi amit tenni tud, valami jót tenni azon kívül, hogy nézi a gépekkel életben tartott gyereket és imádkozik istenhez még akkor is ha nem hisz benne. Valaki lemondott a gyerekéről? Francot se érdekli, csak arra fókuszál az ember, hogy amikor belép akkor a gyerek jó állapotban legyen, ne sípoljanak a gépek jelezve hogy már megint leesett a szaturáció...

bonsalty 2017.11.29. 22:09:48

Az eleje pontosan mutatja ezt a zavaros világot, az ember vízióját előbbre helyezi, mint a gyermek születését. Az élet értelmét nem kell keresni, a maga nyers formájában az élet célja a fenntartás értelmes biztosítása és bármilyen ideológia, feminista törekvés, ami az anyaság célpontba helyezését teszi, értelmetlen törekvés: pontosan ez az állapot jelenti az előretervezést, anyák akkor is lesznek, amikor az utolsó brókercég ügyvezető igazgatói székét is nők töltötték be és mindenki egy macskával gügyög otthon ötven év felett. A szingliségben társadalmunk teljesen megszűnik majd végre reprodukálódni, a nagy víziók közepette pedig átveszik azok a népcsoportok a világot, akik szerint a karrier és gyermek nem kizáró okok (ez a fejlődő harmadik világ).

Viszont nem értem, hogy pontosan ki ez a nő, akiről a történet szól és melyik országban járunk, hogy nem veheti magához a gyermeket, talán csak nem egy béranya?! Ugyebár az EU-ban ez tiltott.
Aztán itt van ez a 28 hét: 28 hetesen miért a gyermek osztályra viszik a csecsemőt, ugyanis ebben az esetben a koraszülött osztályon lenne a helye egy lélegeztetőgépen.
A stílus elég jó, ez az erőltetett Starbucks feminizmus a bulvár trendiség kedvéért már kevésbé. Ha egy anya írta volna, akkor elgondolkodtam volna, de erős gyanúm, hogy az író csak állatkerti ketrecben látott gyermeket és anyát, mert ellenkező esetben 38 hét lett volna a címe (nem árulok el sokat, az utolsó menzesztől számítják a terhességi időt).

satie · http://321.hu/sas 2017.11.29. 23:06:01

irodalmilag látszik, hogy még nem lettem 32 éves én, uccolván.

Hozzászólok 2017.11.30. 06:38:14

Sajnálom, hogy szomoru, amiért az tűnt a jó ötletnek, hogy odaadja a gyerekét, de ezért nem a másik anyukák hibásak, akármennyire rondának találja a kócos hajukat. Egyszerűen irigyli őket.

$pi$ 2017.11.30. 07:43:01

Sárga alapon fehér betük. Világoskék alapon fehér betük.Fehér alapon világosszürk betük. Nem semmi!

nem tanmese 2017.11.30. 08:09:45

@bonsalty: a címe azert 28 hét, mert akkor született a kiafiú. Ez a történet az anyáról szól. Ő is írja!

Hozzászólok 2017.11.30. 09:05:13

@Én79: becsulni....
Ha emelt fovel, ha joszandekbol elore megbeszelve, akkor.
Ez igy egy szerencsetlenseg. Aminek te a kedvezmenyezettje vagy. És valójában a gyerek is, hiszen élhet, ahelyett hogy elvetették volna.
Megerteni a fajdalmat. Igen. Egyutterezni, sajnálni. Igen. Becsülni nem.

allegravelli 2017.11.30. 10:28:11

A posztolónak 50 köbcenti helyesírási szótárt intravénásan! Gyorsan!

Muad\\\'Dib 2017.11.30. 10:58:42

@Én79:
Hagyjuk már ezt a nem volt pénze szöveget. Mindkét ágon igén szép szegénységből jöttek a szüleim nagyszülői irányból mégis sikerült őket felnevelni szeretetben és odaadásban. Igen, rengeteg áldozatot hoztak a nagyszüleim. Apai nagyapám egész napi munka után otthon építgette a dolgait, plusz munkát vállalt, anyai nagyapám pedig egész napi munka után évekig éjszakába nyúlóan tanult, hogy jobb munkája lehessen. Rohadtul sértő az emlékükre nézve, hogy mostanában minden jöttment alak fétisként lobogtatja a nincs elég pénzemet a világ minden ügyével kapcsolatban.

rnz 2017.11.30. 11:12:45

Az együttérzésemet ott veszítette el végleg, amikor elkezdte teljesen indokolatlanul szapulni azokat az anyákat, akiknek semmi köze a történethez. Ezek után lehet, hogy jobban is járt a gyerek. A végére csak egy saját magát sajnáltató, csak magával foglalkozó szülőt (és nem anyát!) láttam. Az, hogy a gyerekkel mi lesz, láthatóan kicsit sem foglalkoztatta.

rnz 2017.11.30. 11:13:47

Aki a hozzászólások háttérszínét beállította, gyorsan menjen egy szívlapátos kezelésre. Igénytelen, izléstelen, irritáló amellett, hogy olvashatatlanok a kommentek.

FlybyWire 2017.11.30. 11:39:12

@Doryyka: pedig igaza van, mert ha a negyvenes anyákát fikázó részt kihagyja, még keltett is volna némi empátiát.

Így viszont csak ellenszenvet sikerült, jó sokat.

FlybyWire 2017.11.30. 11:40:34

@Én79: csak kihasználod őt, legalább ne reklámozd.

FlybyWire 2017.11.30. 11:42:53

A "fehér karakter neonszínek előtt" dologért pedig full szívlapát az arcba.

morph0 2017.11.30. 12:46:37

Aki odaadja a gyerekét, azt ma még tényleg megvetik.

De már küzdünk ez ellen is.

A legújabb gender filozófiai instrukciók már nemek, anyák és apák nélkül képzelik el, és hírdetik a tökéletes ember felnevelését a CEU-ban.

Mikrobi 2017.11.30. 20:14:24

Elképesztő ez a kommentkultúra. Van valaki, aki nem vetette el a gyermekét, ráadásul fáj neki, hogy le kellett mondania róla, a mai napig fáj neki, és ti lekurvázzátok, a gyerekét meg, aki végképp nem tehet semmiről, pulyának nevezitek. Az már csak hab a tortán, hogy kiosztjátok a helyesírása miatt, a pulyát meg j-vel írjátok. Szégyelljétek magatokat! (Á, úgyse fogjátok:-( ) Hánynom kell!
süti beállítások módosítása